donderdag 19 juli 2012

Engeland #1

Mijn blogpostjes vanuit Engeland ga ik even nummeren. Het is al best wel laat, hier is het half 11, in Nederland waarschijnlijk half 12;-). Maar nog maar één dag en dan is het alweer weekend, voor mij. En waarschijnlijk ga ik dit weekend met de mensen mee naar hun boot. Meestal gaan ze dan naar het zuiden van Engeland, waar je strand hebt. En... wat ligt er meestal op het strand? Schelpjes, hout en dat soort dingen. En daar ga ik lekker veel van verzamelen, omdat je er superleuk mee kunt knutselen. Een vriendin van me komt over drie weken een weekend, het laatste weekend dat ik in Engeland ben. Zij heeft voor mij drie jaar op de jongens gepast in de vakantie. Zij komt met de boot en zit dus niet vast aan het aantal kilo's die je mee mag nemen. Dus komen al mijn knutselspulletjes veilig aan, hoop ik. Maar goed, ik wil sowieso nog twee kaarten laten zien die ik gemaakt heb, nog in Nederland. In mijn vorige post heb ik geschreven over de plaatjes die ik heb overgetrokken. Ik heb nog een bloemenkaart gemaakt en een kaart met een koetje die ballonnetjes om zijn buik heeft. (zoiets).


En vandaag ben ik ook creatief geweest met de jongste van de twee jongens, de andere ging naar een vriendje toe. We hebben met LEGO een heel mooi kasteel gemaakt en daar hebben we ook een foto van genomen.

Volgens de jongen gaan we hem morgen afbreken en dan een veel grotere bouwen. Maar ik heb andere plannetjes voor morgen. Sowieso gaan we morgen waarschijnlijk naar Ice Age 4;-). En ik heb een ander idee, ik hoop dat ze het leuk vinden. Ik wil een soort poppentheater (of hoe je dat ook noemt) met ze maken, dat krijgen we natuurlijk nooit in één dag af. Maar we kunnen een beginnetje maken. Ze kunnen poppen tekenen, hoe ze maar willen en wat ze maar willen, die plakken we op een satéprikker en dan heb je een soort pop. Ze kunnen hun fantasie gebruiken en dat doen ze graag. En ze kunnen iets maken waar ze later nog wat aan hebben. Als we genoeg poppen hebben en het theater is af kunnen ze omstebeurt een verhaal verzinnen en dat 'opvoeren'. Ik hoop dat het werkt, want het is best lastig om ze bezig te houden met iets dat ze allebei leuk vinden. Ze vinden "hide & seek" (verstoppertje) erg leuk, maar dat heb ik nu wel een beetje gezien omdat ze iedere keer op dezelfde plek verstoppen:-P. Dus misschien werkt het poppentheater wel. Ze hoeven er niet de hele dag mee bezig te zijn, maar iedere minuut is er eentje. Ik heb wel andere spelletjes opgezocht, maar het is best lastig omdat ze meer dan 3,5 jaar verschillen in leeftijd, bijna vier dacht ik zo, dan krijg je al gauw iets wat de één wel leuk vind en de ander niet.

Volgende week heeft de oudste zeilles, van maandag tot donderdag, dus dan kan ik wel een paar andere spelletjes uitproberen. Ik houd je op de hoogte. (ook met foto's)

Sorry, ik ben er nog niet aan toe gekomen om een tutorial te maken van de ketting, ik ga het morgen proberen, maar ik wil niks beloven. Want, zoals de oudste jongen zegt: "If you don't make a promise, you can't break it"

Wel, nu ga ik slapen, want Engelse tijd of Nederlandse tijd, moe ben ik zeker!

Liefs,

MirjamGeen opmerkingen:

Een reactie posten